Raiffeisen a coborat cu dobanzile la depozitele in lei sub 4% pe an

Data publicarii: 16-10-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen, a patra banca locala dupa activele detinute, a redus cu pana la 0,45 puncte procentuale dobanzile la depozitele in lei atrase de la clientii persoane fizice, noile bonificatii fiind situate intre 3% si 3,8% pe an in functie de scadenta si de suma depusa de client.

Cea mai mare dobanda, de 3,8% pe an, este acordata pentru depozitele mai mari de 55.000 de lei constituite pe o perioada de un an. La polul opus, sumele intre 150 de lei si 15.000 de lei depuse pe o luna sunt bonificate cu 3% pe an. Este pentru a doua oara intr-un interval de o luna si jumatate cand Raiffeisen reduce dobanzile la depozitele de retail.

Cea mai mare dobanda platita anterior de Raiffeisen era de 4,25% pe an. Miscarea vine in contextul in care mai multe banci mari au coborat cu dobanzile la depozitele in lei pe palierul de 3% pe an.

Bancherii au reactionat imediat la decizia BNR din luna iulie de a relua ciclul de relaxare a politicii monetare si au taiat dobanzile la depozite, fara sa umble concomitent si la costul imprumuturilor. BNR a redus, incepand din iulie, cu un punct procentual dobanda-cheie la lei, pana la 4,25% pe an.

Sursa: ZF.ro