CONFRUNTARI VIOLENTE in Canada, intre politie si opozantii exploatarii gazelor de sist. Manifestantii au aruncat cocteiluri Molotov. Cel putin 40 de persoane au fost arestate

Data publicarii: 18-10-2013 | Mediu

Cel putin 40 de persoane ostile exploatarii gazelor de sist de pe coasta atlantica a Canadei au fost arestate joi in urma unor confruntari cu fortele de ordine, a anuntat politia federala.

"Cel putin un foc de arma a fost tras de catre o persoana care nu era politist, cocteiluri Molotov au fost lansate asupra politistilor si cel putin cinci masini ale Jandarmeriei regale din Canada (GRC) au fost distruse de foc", a declarat GRC intr-un comunicat.

Politia a transmis ca a actionat pentru a pune in aplicare un ordin judecatoresc care viza inlaturarea barajelor ridicate de luna trecuta pe un drum in apropiere de satul Rexton, in estul New Brunswick.

Opozantii, printre care se afla si amerindieni Elsipogtog, au impiedicat o companie gazifera canadiana, SNW Resources, sa efectueze teste seismice in zone care ar fi bogate in hidrocarburi.

In paralel, GRC a deschis o ancheta pentru a determina natura dispozitivelor suspecte gasite la fata locului.

Opozantii au taiat mai multi copaci pentru a impiedica circulatia camioanelor societatii SNW, conform imaginilor transmise de televiziunile locale.

Acestia ar putea fi acuzati de agresiuni, intimidare, amenintari, infractiuni legate de arme de foc si incalcarea unui ordin judecatoresc.

Lucrarile de prospectie gazifera au inceput de cateva luni la New Brunswick (provincie de pe coasta atlantica) pentru a exploata gazul de sist, o hidrocarbura neconventionala a carei exploatare a crescut exponential in ultimii ani in America de Nord.

Sursa:  Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: