Cipru: Pierderile bancilor cipriote se vor majora in 2014, dar ele detin suficient capital

Data publicarii: 21-10-2013 | Finante-Banci

Capitalizarea sectorului bancar cipriot este adecvata desi bancile ar urma sa inregistreze pierderi suplimentare in 2014 si sa se confrunte cu majorarea creditelor neperformante, a declarat luni in Parlamentul de la Nicosia guvernatorul Bancii Centrale a Ciprului, Panicos Demetriades, transmite Reuters.

De asemenea, Panicos Demetriades a estimat ca economia Ciprului se va contracta anul acesta cu mai putin de 7,8% cat prognozau creditorii internationali dar exista riscuri pentru evolutia de anul viitor.

Recapitalizarea sectorului bancar a avut ca rezultat un nivel adecvat al capitalului tampon necesar pentru a absorbi orice noi turbulente din industria bancara in 2013 si posibil in 2014, a explicat oficialul cipriot.

'Orice pierderi estimate ar urma sa fie acoperite deplin iar sectorul bancar cipriot va inregistra o stabilizare si o redresare graduala', a explicat Demetriades.

In primavara acestui an, Ciprul a fost nevoit sa adopte masura fara precedent de a impune pierderi pentru mari deponenti si de asemenea a inchis a doua banca locala pentru a putea primi un program de asistenta financiara in valoare de 10 miliarde de euro.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: