Serviciile telecom ale Bancpost, exclusiv de la Romtelecom si COSMOTE Romania

Data publicarii: 23-10-2013 | Finante-Banci

Romtelecom va livra pentru Bancpost, pentru urmatorii 2 ani, servicii de date VPN MPLS bazate pe fibra optica si telefonie IP integrata, dar si servicii de voce si date mobile oferite de catre partenerul sau, COSMOTE Romania. Contractul curent de servicii telecom integrate este o continuare a parteneriatului solid si de durata dintre companii.

Ca rezultat al unei licitatii incepute anul acesta, Romtelecom a devenit unicul furnizor de servicii telecom al bancii, completand serviciile deja oferite cu o solutie unificata ce cuprinde urmatoarele: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 800 puncte de prezenta, cu viteze garantate de peste 10Mbps), telefonie IP (IPTEL integrate cu serviciul SIP Trunk, pentru peste 4000 de telefoane IP cu numere non-geografice). Mai mult, COSMOTE Romania va oferi servicii de telefonie mobila si date pe telefoanele mobile.

Contractul curent consolideaza parteneriatul dintre Romtelecom si Bancpost, inceput in 2006, cand serviciile livrate erau Managed Office Automation (mentenanta pentru calculatoarele portabile, cat si cele de tip desktop) si Fax Server (migrarea de la liniile de fax clasice TDM la solutia de fax server IP). Tot in 2013, Romtelecom a inceput sa livreze catre Bancpost echipamente Managed Core Equipment - servere, echipamente de stocare, si mentenanta pentru intreaga infrastructura de retea a Bancpost, inclusiv echipamentele pe care se bazeaza sistemul bancar de baza. Portfoliul curent de servicii acopera si echipament hardware de ultima generatie, ceea ce reflecta pozitia unica detinuta de Romtelecom pe piata din Romania, prin parteneriatul cu Cisco si certificarea Gold detinuta.

 "Propunerea noastra personalizata a generat o retea de date si voce unificata - atat fixa, cat si mobila - creata pentru a se potrivi perfect cu rigorile Bancpost. Ne bucuram ca am reusit sa ne sustinem clientul in obtinerea unor reduceri de costuri semnificative in ceea ce priveste serviciile telecom.

Efortul nostru permanent de a analiza si raspunde nevoilor fiecarei companii pentru a propune cele mai potrivite solutii continua sa dea rezultate. Pentru noi, acest contract reprezinta inca o dovada a pozitiei noastre de lider pe piata de servicii IT&C pentru segmentul de afaceri,” declara Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Romtelecom & COSMOTE Romania.

”Satisfactia clientilor este cea mai importanta pentru Bancpost, iar capacitatile noastre operationale si promptitudinea in oferirea de suport excelent pentru clienti sunt esentiale. In domeniul nostru, viteza, acuratetea si fiabilitatea serviciilor de comunicatii sunt puncte cheie pentru succes. Suntem incantati de solutia partenerilor nostri pentru o retea unificata de date si voce eficienta din punct de vedere al costurilor”, spune Aris Vrongistinos - Vice Presedinte, Operatiuni Centrale & IT la Bancpost.