BCR a facut profit de 560 de milioane de lei in primele noua luni

Data publicarii: 31-10-2013 | Finante-Banci

Grupul BCR, care include cea mai mare banca de pe piata, a raportat un profit net de 560 milioane de lei (127 mil. euro) in primele noua luni, fata de o pierdere de 759 mil. lei in aceeasi perioada din 2012, determinant pentru performanta bancii fiind rezultatul exceptional din trimestrul al doilea datorat eliberarii unor pasive fiscale amanate.

Trimestrul al treilea a adus un rezultat pozitiv de numai 4,8 milioane de lei (un milion de euro), in conditiile in care veniturile au continuat sa scada. Banca a ramas totusi pe profit dupa ce provizioanele de risc au scazut cu 38% fata de iulie-septembrie 2012 si au ajuns la 542 mil. lei.

"Eforturile de redresare a bancii devin vizibile: restructurarea afacerii este finalizata, stocul total de credite neperformante a scazut pentru prima oara din anul 2008", a declarat Tomas Spurny, presedintele executiv al BCR. Banca a avut cheltuieli operationale in scadere cu 5% in primele noua luni, in conditiile in care peste 1.200 de oameni au plecat din banca in ultimul an, iar 60 de unitati teritoriale au fost inchise.

Chiar daca stocul de credite cu probleme a scazut, rata neperformantelor a urcat spre 30% in conditiile scaderii stocului de imprumuturi.  BCR a incheiat luna septembrie cu un stoc de credite de 48,9 miliarde de lei (11 mld. euro), cu 8% sub nivelul de la sfarsitul anului trecut. Activele au scazut cu 7%, iar cota de piata a bancii a alunecat sub 19%.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: