Portughezii de la Millennium au redus pierderile locale cu 63%, dar vor sa accelereze vanzarea filialei

Data publicarii: 06-11-2013 | Finante-Banci

Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai mare grup financiar portughez, a inregistrat in primele noua luni ale anului o pierdere neta de 3,7 milioane de euro, in scadere cu 63% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii veniturilor din dobanzi si reducerii costurilor, potrivit unui raport al grupului.

 Desi performantele financiare ale subsidiarei locale s-au imbunatatit semnificativ, portughezii vor sa accelereze procesul de vanzare, pe care spera sa il finalizeze mai devreme decat termenul limita stabilit pentru iunie 2015 conform angajamentelor asumate in fata Comisiei Europene pentru aprobarea ajutorului primit de Millennium din partea guvernului de la Lisabona.

 "Termenul limita pentru vanzarea subsidiarei din Romania este iunie 2015, insa tranzactia ar trebui sa fie finalizata mai devreme de acest termen decat mai tarziu. Este rezonabil sa credem ca operatiunea de vanzare va fi realizata anul viitor, desi nu este nimic sigur", afirma Nuno Amado, CEO al grupului, citat de Reuteurs.

sursa: ZF.ro