Legea bugetului de stat pe 2014 si cea a asigurarilor sociale de stat, trimise spre promulgare

Data publicarii: 09-12-2013 | Finante-Banci

Proiectul legii bugetului de stat si cel al legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 au fost trimise spre promulgare presedintelui Traian Basescu. Potrivit informatiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor, cele doua proiecte de acte normative se afla 'la promulgare' incepand de luni.

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu declara ca va promulga legea bugetului asigurarilor sociale in aceeasi zi in care o va primi, dar ca bugetul de stat il poate "consulta" pana pe 29 decembrie.

"Ce va pot spune insa cu certitudine: voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, pentru ca n-am de reprosat nimic acelui buget. Obiectiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanti. Probabil ca in aceeasi zi in care bugetul asigurarilor sociale va sosi, il voi si promulga, pentru ca n-am motive sa-l tin. L-am urmarit in derulare, nu are decat rezerve rezonabile - ca si liberalii trebuie sa aiba un ban de alegeri, dar ele sunt rezonabile, nu sunt exagerate, ca la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Deci, din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate sa stea linistit", a spus Traian Basescu.

In privinta bugetului de stat, presedintele a afirmat ca poate consulta proiectul Legii bugetului de stat pana pe 29 decembrie, pentru a-si formula un punct de vedere.

"Vreau sa stiti ca bugetul nu este sosit, nu este in regim de urgenta, deci, in mod normal, ar putea sa soseasca luni, 9 decembrie la Presedintie, si va intra intr-un proces de analiza. Daca era in procedura extraordinara, trebuia sa se stea doar trei zile. Fiind in procedura normala, va veni luni, 9. Și daca erau trei, trebuia sa vina sambata, si n-avea unde sa-l lase, decat la portar. Dar documentul, in mod normal, trebuie sa fie trimis la Presedintie pentru promulgare luni, 9 decembrie. Deci, eu estimez ca va veni luni. Data pana la care pot sa-l consult este pana pe 29 decembrie, pentru a-mi formula un punct de vedere", a aratat seful statului, saptamana trecuta.

Presedintele Traian Basescu a avertizat in repetate randuri ca, daca Executivul nu va gasi solutii pentru a renunta la cresterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 in forma actuala, existand posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constitutionala. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: