Parteneriat ProCredit Bank - Fondul de Garantare a Creditului Rural pentru sprijinirea agricultorilor la achizitia de terenuri

Data publicarii: 09-12-2013 | Finante-Banci

ProCredit Bank si Fondul de Garantare a Creditului Rural au semnat, in baza O.U.G. nr. 43/2013, conventia prin care F.G.C.R. garanteaza credite de investitii pentru achizitia de terenuri agricole pana la maxim 50% din valoarea creditului acordat. 

Creditul acordat de ProCredit Bank poate acoperi pana la 90% din valoarea terenurilor achizitionate, beneficiarul avand o contributie proprie de cel putin 10%. Pentru acoperirea integrala a imprumutului, beneficiarul va garanta cu terenurile achizitionate (bunuri viitoare) si / sau cu alte bunuri aflate in proprietate. Terenurile achizitionate in baza acestei conventii nu pot fi instrainate pe o perioada egala cu perioada de valabilitate a creditului, dar nu mai putin de 5 ani de la momentul cumpararii.

Eligibile pentru accesarea imprumuturilor garantate de F.G.C.R. sunt persoanele fizice sau juridice care lucreaza maxim 1.000 ha pentru a cumpara terenuri pe care le lucreaza deja in arenda. De asemenea, se incadreaza pentru astfel de finantare producatorii agricoli, intreprinderile familiale si individuale si persoanele fizice autorizate pentru cumpararea de terenuri agricole noi, in afara celor deja lucrate, indiferent de suprafata, pentru extinderea exploatatiei. 

"Posibilitatea accesarii acestor credite in conditii avantajoase este o masura binevenita, menita sa sprijine agricultorii din Romania sa isi dezvolte exploatatiile si sa obtina maximum de rezultate din munca pe care o desfasoara. Avand in vedere ponderea pe care finantarea agriculturii o are in portofoliul ProCredit Bank, adica mai bine de 30%, aceste facilitati oferite prin conventia cu F.G.C.R. reprezinta un avantaj semnificativ pe care il oferim clientilor nostri cu activitate agricola si care doresc sa isi dezvolte mai departe activitatea achizitionand teren agricol.” Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: