Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL): Crestere de 10% a numarului de contracte, in 2013

Data publicarii: 09-12-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) estimeaza pentru acest an o crestere de 10% a numarului total de contracte de economisire-creditare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Aurelia Cionga, presedintele bancii.

'Se pastreaza tendinta crescatoare a numarului de contracte de economisire-creditare semnate de clienti si estimam o crestere de 10% a numarului total al acestora pana la finalul anului', a spus Aurelia Cionga.

Potrivit datelor bancii, in anul 2012, peste 46.000 de romani au aderat la sistemul de economisire-creditare prin Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Ca urmare, la sfarsitul anului trecut, numarul contractelor de economisire-creditare din portofoliul RBL a fost mai mare cu aproape 20% fata de 2011, ajungand la 177.000 contracte.

'Fata de aceeasi perioada a anului trecut, principalii indicatori ai bancii au inregistrat o tendinta crescatoare atat in ceea ce priveste economisirea cat si creditarea. Depunerile clientilor au crescut cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut iar numarul total de clienti a avansat cu peste 10% fata de 30 septembrie 2012. Vestile cele mai bune vin din creditare: volumul creditelor noi acordate a crescut cu 30% fata de anul trecut. Volumele totale acordate au crescut si ele fiind comparabile cu cele inregistrate inainte de criza, in anul 2008', a declarat presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Integral in ECONOMICA..net