Posta Romana are acceptul Registrului Comertului pentru a deveni broker de asigurari; se asteapta confirmarea ASF

Data publicarii: 10-12-2013 | Finante-Banci

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a devenit, incepand din data de 9 decembrie, broker de asigurari, dar se mai asteapta parcurgerea unor etape printre care si confirmarea deciziei din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a anuntat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR.

'(...) ieri /luni, 9 decembrie 2013, n.r./ s-a obtinut acceptul din partea Registrului Comertului privind Brokerul de Asigurari CNPR. Incepand de ieri, Posta Romana a devenit broker de asigurari pe piata de asigurari din Romania, urmand sa se deruleze deciziile AGA, incheierea contractelor de mandat si prima sedinta a Consiliului de Administratie. Decizia trebuie confirmata de catre ASF', a afirmat Smeeianu.

La inceputul lunii noiembrie a acestui an, seful CNPR anunta faptul ca, incepand cu ianuarie 2014, compania va oferi servicii de brokeraj prinn intermediul SC Broker Posta Romana.

'Societatea va fi broker, nu societate de asigurari. Noi vom asigura serviciile altor societati de asigurari, depinde de ce doreste clientul', a explicat Smeeianu.

La data de 12 mai, in Posta Romana erau 32.087 salariati, iar pentru finele anului este estimat un numar de 30.750 de angajati. Potrivit documentului, in acest an, sunt asteptate venituri de peste 1,255 miliarde lei la Posta Romana, iar cheltuieli totale la acelasi nivel.

Din veniturile totale de peste 1,255 miliarde lei, circa 1,230 miliarde lei sunt venituri din exploatare si peste 24,7 milioane lei venituri financiare. Cheltuielile pentru investitii se ridica la peste 228,8 milioane lei.

Posta Romana este cel mai mare operator de servicii postale, cu o retea teritoriala de 5.680 de oficii postale.

Statul roman detine 75% din actiuni la Posta Romana, in timp ce restul de 25% este detinut de Fondul Proprietatea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: