Noul Mers al Trenurilor 2013-2014 va intra in vigoare la 15 decembrie

Data publicarii: 13-12-2013 | Turism

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2013-2014, valabil pana la data de 13 decembrie 2014, va intra in vigoare la 15 decembrie, se arata intr-un comunicat remis joi AGERPRES de catre CFR Calatori.

'In anul urmator, CFR Calatori va pune la dispozitia zilnica a tuturor categoriilor de calatori un numar total de 1.169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio si 922 trenuri Regio. In traficul intern, se va asigura si in 2014 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora. In plus, se va mentine mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si exploatare permit acest lucru si unde traficul de calatori platitori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord - Pitesti - Craiova prin Rosiori Nord, Bucuresti Nord - Ploiesti si Constanta - Mangalia (in sezonul estival). In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., pasagerii vor avea in continuare la dispozitie un numar suficient de trenuri in functie de sezon si de trafic', se arata in comunicatul citat.

Fata de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu exceptia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucuresti Nord - Ploiesti. In plus, va fi introdusa cate o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucuresti Nord - Constanta, Galati - Constanta si Drobeta Turnu Severin - Timisoara Nord (din 1 februarie 2014). Totodata, se va relua legatura Bucuresti Nord - Cluj Napoca prin Simeria, cu trenurile IR 1823/ 1824. Trenurile IR 1621/ 1622 vor conecta Bucuresti Nord de Timisoara prin Arad.

'In 2014, pasagerii vor avea la dispozitie trenuri internationale zilnice directe din Bucuresti Nord catre Viena (cu preturi de la 39 euro pe sens), Budapesta (de la 29 euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chisinau. De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca. Din Timisoara, pasagerii pot calatori zilnic catre Belgrad, prin Varset, cu numai 14 euro', se mai spune in comunicat.

CFR Calatori anunta, totodata, ca in anul 2014 vor continua lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea ca efect direct diminuarea semnificativa a fiabilitatii serviciului oferit ca urmare a scaderii capacitatii de circulatie (pana la 50% pe zonele cu lucrari).

'Realizarea lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN va conduce la modificarea orariilor si rutelor trenurilor care circula pe aceste tronsoane, in sensul maririi duratelor de parcurs si a limitarii rutelor de circulatie', sustine compania.

Brosura 'Mersul Trenurilor' de Calatori 2013-2014 va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara, la pretul de 13 lei.

Sursa: AGERPRES