Dacia, marca cu cel mai puternic ritm de crestere de pe piata auto din Franta in 2013

Data publicarii: 06-01-2014 | Auto

Grupul auto Renault, proprietarul Dacia, a anuntat joi ca si-a pastrat si consolidat pozitia de lider pe piata auto din Franta in conditiile in care sase vehicule produse de grupul Renault se numara printre primele 10 cele mai bine vandute autovehicule de pasageri - Clio (numarul 1), Scenic, Megane, Dacia Sandero, Captur si Twingo, informeaza un comunicat de presa al Renault.

De asemenea, Dacia a avut in 2013 cea mai mare crestere inregistrata de orice marca de pe piata franceza, gratie unei cresteri a vanzarilor de 11%. In prezent Dacia este a cincea marca de pe piata din Franta cu o cota de peste 5%, gratie reinnoirii cu succes a gamei de produse cu noul Sandero, Logan MCV, noul Duster si Dokker. Un numar de 93.803 autovehicule de pasageri si autoutilitare marca Dacia au fost vandute in 2013 pe piata franceza, dintre care 10.332 numai in luna decembrie.

'Suntem foarte multumiti de vanzarile noastre in 2013 care permit grupului Renault sa amortizeze impactul scaderii pietei auto franceze. Aceasta performanta, in linie cu asteptarile noastre, a fost determinat de succesele noilor noastre modele si de crestere inregistrata de marca Dacia', a declarat vice-presedintele Renault, Bernard Cambier.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana. 

Sursa: AGERPRES