Consiliul Concurentei a autorizat preluarea SBS Broadcasting Media si Prime Time Productions de catre Graffiti Red

Data publicarii: 28-01-2014 | Media

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care societatea Graffiti Red, controlata de Cristian Burci, preia controlul asupra firmelor SBS Broadcasting Media si Prime Time Productions.

Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Graffiti Red face parte din grupul de companii controlat de Cristian Burci, activ in principal, pe piata agentiilor de publicitate si pe cea de editare si comercializare a publicatiilor.

Companiile achizitionate apartin grupului SBS si activeaza, in domeniul productiei si difuzarii programelor de televiziune si radio.

In Romania, SBS Broadcasting Media detine licenta postului de televiziune 'Prima TV'

Consiliul Concurentei a anuntat, pe 9 ianuarie, ca analizeaza operatiunea de concentrare economica prin care societatea Graffiti Red preia controlul asupra SBS Broadcasting Media, care detine licenta postului de televiziune Prima TV si a companiei Prime Time Productions.

De altfel, Cristian Burci a fost cel care a lansat, in anul 1997, postul Prima TV.

"Companiile implicate in aceasta operatiune ofera servicii de reprezentare media, servicii de creatie, productie si promovare publicitara, servicii de relatii publice, servicii de cercetare si studii de piata, editare si comercializare ziare si reviste, editare si comercializare carti, DVD-uri si inserturi, comercializare spatii publicitare, servicii tipografice pentru terti, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fara plata, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune. SBS Broadcasting Media detine licenta postului de televiziune Prima TV'', preciza Consiliul Concurentei, intr-un comunicat.

Consiliul Concurentei era interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica.

Postul de televiziune Prima TV a fost fondat in 1997 de omul de afaceri Cristian Burci, care a achizitionat, in 2012, si Adevarul Holding. El a vandut televiziunea in 2005 catre SBS Broadcasting. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: