Salariul lui Mugur Isarescu este de 12.000 de euro. La ASF salariile sunt mai mari - Vasilescu, BNR

Data publicarii: 17-02-2014 | Finante-Banci

Salariile de la Banca Nationala a Romaniei sunt mai mici decat la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de 10.000 euro pe luna, a declarat luni, pentru Agepres, consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu.

"Asa am stiut si eu, ca la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculeaza acum pe ecrane si despre care se spune ca sunt identice ca la Banca Nationala, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu.

Declaratiile consilierului guvernatorului bancii centrale vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Radu Soviani, a aratat, la Realitatea TV, ca salariile din ASF sunt mai mici decat cele de la Banca Nationala.

"ASF a fost, de la inceput, transparenta in privinta politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedintele are 14.000 net, prim-vicepresedintele 12.000, vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romaniei", a declarat Radu Soviani, la Realitatea TV.

In context, Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in urma unor informatii aparute in presa potrivit carora un numar important de angajati ai ASF sunt 'rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania'.

"Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF) solicita Parlamentului Romaniei sa infiinteze de urgenta o comisie parlamentara de ancheta a politicii de resurse umane si a salarizarii personalului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Solicitarea survine in urma aparitiei in presa a mai multor informatii cu grad ridicat de credibilitate, care vorbesc de faptul ca un numar important de angajati si consilieri ai ASF sunt rude apropiate ale politicienilor de rang inalt din Romania, ceea ce alimenteaza suspiciunile legate de caracterul clientelar al angajarilor si de abandonarea principiilor de competenta profesionala, care ar trebui sa guverneze activitatea acestei institutii de baza a pietei financiare", arata un comunicat al AURSF, remis AGERPRES.

Integral in ECONOMICA.net