Utilizatorul intensiv de telefonie mobila trimite 180 de SMS-uri si vorbeste 696 minute pe luna

Data publicarii: 19-02-2014 | IT&C
  •  Print
  • Bookmark & Share

Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 300MB trafic de internet, trimite 180 de SMS-uri nationale si vorbeste in medie 606 minute in retea si 90 de minute in afara retelei, precizeaza un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a actualizat, pe Veritel.ro, aplicatia de comparare a ofertelor telecom, valorile care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice colectate de Autoritate de la operatori in anul 2013.

'Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 300MB trafic de internet, trimite 180 de SMS-uri nationale (din care 171 in retea proprie si 9 in afara retelei) si vorbeste in medie 606 minute in retea (din care 603 catre mobil si 3 catre fix) si 90 de minute in afara retelei (din care 69 catre mobil si 21 catre fix)', precizeaza ANCOM in comunicat.

Pe de alta parte, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 100MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri nationale (57 in retea proprie si 3 in afara retelei) si vorbeste in medie 202 minute in retea (din care 201 catre mobil si 1 catre fix) si 30 de minute in afara retelei (din care 23 catre mobil si 7 catre fix).

Un utilizator ocazional consuma lunar 33MB trafic de internet, trimite 20 de SMS-uri nationale (din care 19 in retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeste in medie 67 de minute in retea (toate catre mobil) si 10 minute in afara retelei (din care 8 catre mobil si 2 catre fix), se mai arata in documentul citat.

Totodata, pe www.veritel.ro au fost actualizate si valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu si intensiv de telefonie fixa. 'Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste lunar 58 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei', se arata in comunicat.

'Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania in primul semestru din 2013, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea ofertei cautate. Dar pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite', a declarat Eduard Lovin, director executiv Reglementare ANCOM.

Folosind aplicatia Veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie si internet fix si mobil adaptate preferintelor proprii de consum: aleg categoria de servicii, introduc estimarile de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare in ordinea crescatoare a pretului. In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii. Accesul la aceasta aplicatie este gratuit si nu este conditionat in niciun fel, utilizatorii avand acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicatii din Romania, se precizeaza in comunicatul ANCOM.

Sursa: AGERPRES 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: