BERD sustine extinderea Grupo Industrial Roquet - Imprumut de 5 milioane euro pentru constructia unei fabrici noi in Romania

Data publicarii: 19-02-2014 | Finante-Banci

BERD sustine extinderea Grupo Industrial Roquet, un producator spaniol de componente hidraulice, prin acordarea unui imprumut de 5 milioane euro. Imprumutul va fi folosit pentru a co-finanta o fabrica noua in Romania.

 In cele patru fabrici din Spania Grupo Industrial Roquet produce pompe si cilindri hidraulici, valve de control si diverse componente pentru aplicatii hidraulice. Produsele  deservesc domenii variate precum constructii, echipamente agricole mobile, transport, elemente de logistica si masini-unelte.

 Pentru a satisface cererea in crestere pentru produsele sale, compania a decis sa-si extinda capacitatea de productie prin deschiderea unei noi fabrici. Romania a fost aleasa datorita avantajelor sale competitive. Inceperea constructiei este programata pentru aprilie 2014, iar productia efectiva este planificata sa inceapa in anul 2015.

 In fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folositi in productia bunurilor de capital, in principal in agricultura si utilaje de constructii.

 James Hyslop, Directorul BERD pentru Romania, a declarat: "BERD este mandra sa sprijine aceasta investitie, ce semnifica un vot de incredere pentru Romania ca destinatie pentru investitiile straine directe si o confirmare a faptului ca Romania ofera conditii atractive pentru investitori. BERD sprijina proiectul Roquet deoarece reprezinta un exemplu de investitie esentiala pentru dezvoltarea durabila si pe termen lung a economiei tarii.”

 Cipriano Gomez, CEO Roquet Hydraulics, a adaugat: "Pentru compania noastra, fondata in anii  1950, acesta este un pas urias pentru a deveni un jucator de talie mondiala. Cand am analizat diverse destinatii pentru investitie, ne-am dat seama ca Romania ofera avantaje multiple, printre care si o atmosfera de afaceri pozitiva. Sprijinul puternic al BERD a fost factorul decisiv pentru hotararea noastra de a construi o fabrica noua in Romania, prima, de altfel, din afara Spaniei. Suntem increzatori ca de la aceasta baza industriala de langa Ploiesti ne vom extinde cu succes gama de produse si vom intra pe piete noi.”

 Imprumutul este acordat in cadrul facilitatii LEF ("Local Enterprise Facility”), un vehicul de 400 milioane euro pentru investitii in companii din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, precum si tarile din sud-estul Mediteranei (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia). Acesta facilitate ofera o gama larga de produse financiare flexibile, incluzand participari la capital, instrumente hibride si imprumuturi, pentru a raspunde nevoilor companiilor. Acest imprumut a beneficiat si de Fonduri pentru Cooperare Tehnica ("Technical Cooperation Funds”), de pana la 40.000 euro, acordate in cadrul facilitatii LEF, pentru a sustine implementarea investitiei.

 De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 6.64 miliarde euro in 356 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde din alte surse de finantare.