E&Y: Industria auto din Romania se va stabiliza in acest an, dupa un declin masiv

Data publicarii: 14-03-2014 | Finante-Banci

Industria auto din Romania isi va reveni si se va stabiliza in acest an, dupa o perioada de declin masiv, potrivit noului raport Changing Lanes 2014-15: the automotive C-Suite's agenda, realizat de EY Global Automotive Center.

'Previziunile legate de industria auto din Romania indica o stabilizare per total a pietei auto in 2014, in contextul in care se asteapta o redresare a economiei globale din care sa aiba de castigat si piata auto locala. Piata din Romania a fost una dintre pietele cele mai afectate de criza, dar, dupa o perioada de declin masiv, se asteapta ca vanzarile de autovehicule sa revina pe o traiectorie normala in acest an. Aceste asteptari de crestere pleaca de la baza scazuta a vanzarilor slabe din 2013 si a revenirii cererii dupa mai multi ani de declin sustinut pe piata si intarziere a deciziilor de cumparare', spune Ariadna Oslobeanu, Senior Manager, Assurance, EY Romania.

In plus, este probabil ca 2014 sa fie ultimul an in care functioneaza programul 'Rabla' si este de asteptat ca oamenii sa incerce sa profite de facilitatile programului, conducand la vanzari aditionale in 2014, adauga ea.

'Conform datelor statistice publicate, se vede deja o crestere a vanzarilor totale de autovehicule fata de perioada comparabila din 2013, sustinute de achizitiile realizate de persoanele juridice. Totusi, e greu de spus cat de solida va fi revenirea, in conditiile in care relansarea economiei europene este inegala', concluzioneaza Ariadna Oslobeanu.

Continuarea, pe Economica