BERD investeste 4,8 milioane euro in infrastructura de transport din Sibiu

Data publicarii: 02-04-2014 | Finante-Banci

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat un imprumut de 4,8 milioane euro societatii de transport public Tursib SA din Sibiu, detinuta de municipalitate, au anuntat, marti, reprezentanti ai BERD.

Imprumutul va fi utilizat pentru relocarea unui depou de autobuze din locatia curenta, in centrul orasului, in cadrul unei strategii de reorganizare a rutei de transport public local.

'Relocarea depoului este necesara ca urmare a revizuirii de catre Primarie a strategiei de transport urban, din care a rezultat mutarea flotei de autobuze pentru a satisface cerintele populatiei. In plus, noua constructie va permite modernizarea serviciilor de intretinere, reducerea costurilor de functionare, reducerea nivelului de poluare fonica si imbunatatirea impactului asupra mediului', se arata in comunicat.

Tursib SA opereaza 90 de autobuze, din care 35 au fost achizitionate printr-un imprumut anterior de la BERD de 5 milioane de euro.

Compania acopera 23 de rute de transport, cu un volum de 34 de milioane de pasageri anual.

In ultimii 10 ani, orasul Sibiu a beneficiat de investitii in infrastructura de peste 150 milioane euro, dintre

care peste 40 milioane euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru reabilitarea drumurilor publice si a conductelor de apa.

De la inceperea operatiunilor sale in Romania, BERD a investit 6,7 miliarde euro, in 360 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

 SURSA: Economica.