O IFN din Italia a venit sa vanda credite in Romania. Mai ales bugetarilor si pensionarilor

Data publicarii: 03-04-2014 | Finante-Banci

Premia Finanziaria, un broker de produse financiare din Catania (Italia), vrea sa sa dea credite de consum romanilor, dupa ce obtine de la BNR autorizarea ca IFN (institutie financiara nonbancara). Dobanda creditelor ar urma sa fie mai mica decat media celor date de IFN-urile din Romania. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a admis firma pe piata sa alternativa (ATS).

Brokerul de credite Premia Finanziaria isi propune sa ajunga intre primele trei institutii financiare nonbancare (IFN) din Romania, in urmatorii trei ani. Are ca tinta o cifra de afaceri de circa 500.000 de euro", a declarat Federico Salmoiraghi, consultantul Premia Finanziaria, raspunzand intrebarilor ECONOMICA.NET. Firma s-a prezentat cu ocazia celei dintai zile de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul PFIN.

Premia Finanziaria (PFIN) va acorda credite de consum pentru populatie, la dobanzi mai reduse decat media ofertelor IFN-urilor de pe piata romaneasca. PFIN va folosi in acest scop atat capitalul propriu (800,000 euro), cat si surse atrase, dupa ce va fi autorizata de BNR, potrivit oficialului italian.

Volumul de credite la care Premia Finanziaria vrea sa ajunga, ca IFN, se ridica la 2,5 milioane de euro in urmatorii trei ani. Vrea sa acorde credite garantate cu veniturile din salarii, cu pensia sau credite pe care angajatorul (din sectorul public sau privat) sa-l plateasca, virand o cota de pana la 50% din salariul debitorului direct in contul creditorului.

Premia Finanziaria (PFIN)  isi propune, „in principiu", sa se capitalizeze si prin oferte publice de vanzare la bursa de actiuni noi. Asa ar ajunge pe piata principala a BVB. Firma nu a stabilit, deocamdata, un criteriu cantitativ de expansiune pe piata romaneasca, in functie de care ar putea declansa oferta.

Continuarea, pe Economica.