Femeia care a inventat "armele financiare de distrugere in masa” demisioneaza din functia de bancher, dupa o cariera de 30 de ani

Data publicarii: 03-04-2014 | Finante-Banci

Blythe Masters, femeia care a dezvoltat o serie de instrumente financiare considerate responsabile pentru declansarea crizei globale, si-a dat demisia de la JPMorgan Chase dupa aproape trei decenii in care a lucrat in cadrul celei mai mari banci americane, scrie Financial Times.

Masters, in varsta de 45 de ani, a fost una dintre persoanele care au dezvoltat  instrumentele derivate de credit in anii ’90, care au dus la aparitia unui nou sistem de "atenuare" a riscului. Criza financiara a aratat ca dezvoltatorii noului sistem au fost „arhitectii unor arme de distrugere in masa”, potrivit FT.

„A fost unul dintre putinii oameni care au avut curajul sa apere instrumentele derivate de credit in timpul crizei financiare, si a platit un pret pentru aceasta. Masters a fost unul dintre cei mai competenti bancheri cu care am lucrat”, a declarat Jes Stanley, fostul director de investitii la JPMorgan.

Masters, care s-a alaturat bancii la varsta de 18 ani, paraseste compania din cauza deciziei JPMorgan de a vinde divizia de active fizice, la care a lucrat in ultimii sase ani.

Continuarea, in ZF.