Dividende de doua milioane de lei din bai cu apa calda si nuferi

Data publicarii: 04-04-2014 | Finante-Banci

Compania Turism Felix (TUFE) va distribui actionarilor sai jumatate din profitul net pe anul trecut, ramas dupa ce a investit peste 5,7 milioane de lei in complexurile turistice care ii apartin in statiunea Baile Felix. Statiunea profita de sursele de apa termominerala din zona si are reputatia uniea dintre cele mai dezvoltate din Romania.

Turism Felix (TUFE) va da dividende cat 55% din profitul sau net pe 2013, de peste 3,98 de milioane de lei, actionarilor inregistrati la data 18 aprilie. Restul va fi alocat in continuare investitiilor.

Dividendul brut va fi de 0,0042 lei / actiune (0,0035 lei /actiune, dupa impozitul de 16%).

Randamentul dividendului este mic, de 2,7%, pentru cei care detin actiunile de un an si le-au cumparat la un pret de 0,152 lei / titlu. Dobanda bruta luata pe un depozit bancar ar fi putut depasi 4%.

Pentru cei care ar cumpara acum, randamentul ar fi de 2,5% si ar fi ceva mai bun decat dobanda medie la depozitul bancar (sub 4%), daca TUFE se tine de promisiune si vireaza dividendele in mai putin de sase luni,

Compania isi vinde serviciile de tratament balnear si de recuperare si pachetele turistice prin tour-operatorul Transilvania Travel S.A, care apartine SIF Transilvania, ca si Turism Felix. Firma exploateaza  sursele de apa termominerala din zona statiunii  Baile Felix, dar presteaza aici si servicii de redistribuire a energiei termice, electrice, apa si canal.

SIF Transilvania (SIF3) are peste 63% din actiunile TUFE, iar SIF Oltenia (SIF5) are aproape 17%, restul fiind in circulatie libera pe piata.

SURSA: Economica.