Seful Volksbanken: Banca va trece testele de stres fara ajutoare de stat suplimentare

Data publicarii: 04-04-2014 | Finante-Banci

Grupul bancar austriac Oesterreichische Volksbanken AG (öVAG), prezent si in Romania, a anuntat joi ca are suficient capital pentru a trece testele de stres derulate anul acesta de Banca Centrala Europeana fara a avea nevoie de ajutor de stat suplimentar, deoarece va merge inainte cu planul radical de restructurare, transmite Reuters.

Grupul austriac nu a reusit sa treaca testele de stres din 2011.

'Ma astept sa trecem testele de stres si chiar sa fim mai buni decat alte banci', a declarat Stephan Koren, directorul general al Volksbanken, una dintre cele sase banci austriece care se va afla sub directa supervizare a BCE in acest an.

Volksbanken a raportat in 2013 pierderi de 224 milioane de euro, conform standardelor de contabilitate din Austria

'Scopul meu este sa fac viabila pe termen lung Asociatia Volksbank fara a pune si mai multa presiune asupra platitorilor de taxe. De aceea trebuie sa ne majoram castigurile si sa ne imbunatatim capacitatea de a opera pe pietele de capital', a afirmat Koren.

In 2012, Austria a devenit al doilea mare actionar al Volksbanken, cu o participatie de 43% si pana acum a acordat bancii ajutoare de stat de 1,35 miliarde de euro pentru ca banca sa nu intre in faliment.

Ministrul austriac de Finante, Michael Spindelegger, a avertizat ca Volksbanken nu se poate astepta de la ajutoare de stat suplimentare dar Koren a afirmat ca nu este ingrijorat de aceste declaratii.

Continuarea, pe Economica.