Finantele cauta pana la 14 miliarde de lei pe piata interna, pana in vara

Data publicarii: 08-04-2014 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) ar vrea sa imprumute intre 12 si 14 miliarde de lei in al doilea trimestru din acest an prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, aproape de suma atrasa in primele trei luni din acest an, tot pe plan intern.

Certificatele de trezorerie ar urma sa acopere 20-25% din total, respectiv 2,5-4 miliarde de lei.

Trezoreria a anuntat deja planificarea pentru luna aprilie, respectiv emisiuni in valoare de 4,33 miliarde lei, cu 23,8% mai reduse decat suma titlurilor care ajung la scadenta luna viitoare, in suma de 5,68 miliarde lei.

Surse bancare au declarat vineri pentru MEDIAFAX ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a mandatat bancile Citigroup, Societe Generale, UniCredit si ING sa pregateasca o emisiune de obligatiuni denominate in euro, cu maturitate de peste zece ani, care va fi lansata in cel mult doua saptamani.

"Cu privire la emiterea titlurilor de stat denominate in euro, MFP isi mentine politica de reducere treptata a acestor emisiuni pana la eliminare, tinand cont de obiectivul consolidarii unei curbe de randamente in lei, precum si cel al limitarii riscului valutar", potrivit unui anunt al MFP.

SURSA: ZF.