Volumul operaţiunilor de factoring derulate de UniCredit Ţiriac Bank în 2013 a atins 812 milioane euro

Data publicarii: 09-04-2014 | Finante-Banci

Volumul operaÅ£iunilor de factoring derulate de UniCredit Å¢iriac Bank în 2013 a atins 812 milioane euro, înregistrând o creÅŸtere de aproximativ 2% faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat al băncii.

UniCredit Å¢iriac Bank menÅ£ionează că, potrivit datelor AsociaÅ£iei Române de Factoring, piaÅ£a locală de specific a înregistrat, în aceeaÅŸi perioadă, o scădere de 6%, ajungând la un nivel de 2,72 miliarde euro.

ConsecinÅ£a directă a performanÅ£ei superioare în comparaÅ£ie cu piaÅ£a a fost creÅŸterea cotei de piaţă a UniCredit Å¢iriac Bank pe acest segment la 30%.

'Considerăm performanÅ£a noastră cu atât mai importantă cu cât, dat fiind contextul economic, respectiv creÅŸterea cu 10% a numărului de firme care au intrat în insolvenţă, tentativele de fraudă, care au cunoscut ÅŸi ele o creÅŸtere, dar ÅŸi modificările de ordin legislativ, politica de risc a UniCredit Å¢iriac Bank a continuat să fie una prudentă ÅŸi de disipare a riscului. Ne-am concentrat pe securizarea documentară a tranzacÅ£iilor, pe menÅ£inerea acelor furnizori cu o bună disciplină în gestionarea afacerilor ÅŸi cu un portofoliu variat de clienÅ£i, astfel încât, deÅŸi portofoliul de clienÅ£i s-a redus la aproximativ 300, volumul creanÅ£elor ÅŸi cel al relaÅ£iilor comerciale gestionate (peste 1000) s-au menÅ£inut la acelaÅŸi nivel, cu o uÅŸoară tendinţă de creÅŸtere', a explicat Alecsandra Valasuteanu, director de factoring.

Potrivit comunicatului, serviciile de factoring ale băncii au continuat să fie disponibile pentru companii de orice talie ÅŸi indiferent de industrie. O atenÅ£ie specială a fost acordată ÅŸi anul trecut companiilor cu cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro, volumele de factoring realizate de acestea cu UniCredit Å¢iriac Bank crescând cu 21% în 2013.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: