Victor Ciorbea a renunţat la funcţia din ASF. Va candida pentru postul de avocat al poporului

Data publicarii: 11-04-2014 | Finante-Banci

Fostul prim-ministru Victor Ciorbea fusese desemnat de Parlament ca membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară. El a renunţat însă la această calitate pentru a candida la funcţia de avocat al poporului

Procedura de numire a unui membru ASF va fi reluată pentru a unsprezecea oară de la înfiinţarea instituţiei, după ce Victor Ciorbea a decis să renunţe la poziţia de  membru neexecutiv înainte chiar de a o ocupa ca atare.

"Da, am renunţat la poziţia din ASF pentru că voi candida la funcţia de avocat al poporului. Decizia mea nu are legătură cu contestaţia depusă de PDL la Curtea Constituţională", ne-a confirmat Ciorbea informaţiile. Acesat şi-a depus, în acelaşi timp, şi demisia din Parlament.

El urma să îşi preia atribuţiile la ASF de la 1 mai, concomitent cu noul preşedinte desemnat, Mişu Negriţoiu. PDL a contestat la Curtea Constituţională numirea lui Ciorbea invocând , în principal, neîndeplinirea criteriilor profesionale cerute de lege.

Alături de Ciorbea, de funcţia din ASF au fost interesaţi iniţial şi Adrian Mitroi, membru CFA România, şi vicepreşedinte la Nextebank, brokerul de asigurări Sebastian Matişan dar şi Ion Golu, un specialist cu peste 30 de ani în domeniul asigurări şi bănci.

Surse din piaţă spun însă că pentru postul lăsat liber de Ciorbea şanse importante au şi doi dintre actualii consilieri ai prim-vicepreşedintelui Daniel Dăianu, anume Valentin Ionescu şi Dan Armeanu. Conform procedurii, comisiile de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor se vor întâlni pentru a a analiza eventualele candidaturi.

Continuarea, pe Economica.