ANALIZĂ: Dividendele record şi rezervele la maximul ultimilor zece ani nu readuc şi investiţiile în Europa

Data publicarii: 11-04-2014 | Finante-Banci

Companiile din Europa de Vest vor plăti în acest an acţionarilor dividende record, în timp ce rezervele au ajuns la 2.000 miliarde euro, maximul ultimului deceniu, însă investiţiile şi angajările se lasă aşteptate pefondul neîncrederii în revenirea economiei, potrivit unei analize Bloomberg.

Cu toate acestea, investiţiile şi angajările se lasă aşteptate, pe fondulîncrederii scăzute din mediul de afaceri în revenirea economiei.

Şefii companiilor din zona euro aşteaptă să constate rezultatele politicii monetare laxe a Băncii Centrale Europene înainte de a lua vreo decizie privind investiţiile, potrivit lui Stewart Richardson de la RMG Wealth Management.

"Sunt bani, dar companiile nu vor să investească în programe mari de cheltuieli de capital. Nu sunt siguri de unde va veni creşterea şi se pune accentul în măsură covârşitoare pe consolidarea siuaţiei financiare şi a preţului acţiunilor", comentează analistul.

Companiile care fac parte din indicele Stoxx Europe 600 al celor mai importante acţiuni listate pe cele 18 burse vest-europene vor distribui în acest an un dividend mediu de 11,54 euro pe acţiune, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, în condiţiile în care datele sunt centralizate începând din 2002, potrivit estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: