BRCI va face majorare de capital: Dorinel Umbrarescu va pune 20 mil. euro

Data publicarii: 14-04-2014 | Finante-Banci

Dorinel Umbrarescu, actionarul majoritar al Bancii Romane de Credite si Investitii (BRCI), a anuntat ca va majora capitalul social al bancii cu 20 milioane de euro, echivalent in lei. Operatiunea urmeaza sa fie votata de catre actionari pe 9 mai.

Banca Romana de Credite si Investitii a prelut aceasta denumire la 10 februarie, dupa ce ATE Bank a fost preluata de Umbrarescu de la Piraues Bank Grecia pentru 10 milioane de euro, acesta controland 93,27% din actiunile bancii. Institutia de credit a inceput cu un capital social de 37 de milioane lei si un imprumut subordonat de 5 milioane euro.

Actionarii BRCI au decis in adunarea din 7 aprilie sa extinda componenta Consiliului de Supraveghere cu doi membri, la cinci persoane, fiind numiti Magdalena Luminita Manea, fost director adjunct al Fondului de Garantare a DepozitelorBancare, si George Romeo Ciobanasu, fost director general adjunct al Bancii Comerciale Carpatica. Numirea celor doi membri urmeaza sa fie aprobata de Banca Nationala a Romaniei. Magdalena Manea si-a inceput cariera in BNR, fiind implicata in dezvoltarea pietei valutare, a administrariii rezervelor valutare, in programul de imprumuturi externe si executarea strategiei de servisare a datoriei externe de la finalul anilor '90, informeaza Mediafax.

George Ciobanasu, cu o experienta bancara de peste zece ani, a mai detinut functii de management in Banca Transilvania, Bancpost si Millenium Bank Romania. "Desemnarea doamnei Magdalena Luminita Manea si a domnului George Romeo Ciobanasu a fost facuta in cadrul strategiei generale a bancii de atragere a celor mai buni specialisti pentru largirea expertizei profesionale si pentru suplimentarea resurselor necesare organizarii bancii in conformitate cu actualul cadru legislativ si noile reglementari ale Bancii Nationale a Romaniei", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Totodata, firma KPMG Romania a fost desemnata ca auditor financiar al bancii pentru o perioada de trei ani. La adunarea din 9 mai, actionarii vor discuta propunerea de numire ca membru in Consiliul de Supraveghere a Ancai Ciontea, director de calitate la Luxten, dupa ce Valentina Siclovan s-a retras.

Continuarea, pe Wall-Street.