Ofertele de primăvară ale băncilor. Dobânzile la creditele de consum se apropie de pragul de 10%

Data publicarii: 15-04-2014 | Finante-Banci

Băncile se bat în oferte de primăvară de credite pentru nevoi personale. Dobânzile la împrumuturi, cu toate costurile incluse, se apropie de pragul de 10%.

După ce BNR a tăiat dobânda de referinţă până la 3,5% şi dobânzile la depozite s-au dus în jos, băncile comerciale au început şi ele să lase din preţul creditelor de consum. Primăvara este anotimpul ofertelor şi în cazul băncilor, iar asta se vede prin reduceri la dobânzi şi, mai ales, comisioane. Băncile au, în continuare, oferte mai bune pentru refinanţarea împrumuturilor de la alte bănci, decât pentru clienţii noi.

Iată ofertele promoţionale:

UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit a lansat o campanie de promovarea a creditelor de consum. împrumuturile sunt acordate de Unicredit Consumer Financing, IFN deţinut de grup, prin intermediul filialelor băncii.

Oferta privind creditele de nevoi personale fără ipotecă, împrumuturi nou acordate, nu este cea mai bună din piaţă, însă pentru refinanţarea creditelor mai vechi, Unicredit practică o dobândă mai bună. Suma maximă accesabilă este de 90.000 de lei, iar durata maximă este de 5 ani, la fel ca în cazul celorlalte bănci.

Pentru un împrumut nou de 35.000 de lei, dobânda este de 16% pe an (ROBOR 3M+13,02%), comisionul de administrare, plătibil lunar, este de 35 de lei, iar cel de analiză a dosarului de credit de 190 de lei. Dobânda anuală efectivă este de 19,65%, iar rata lunară la un împrumut pe 5 ani este de 886 de lei. Suma totală de rambursat este de 53.328 lei.

Pentru un Credit de Refinanțare fără ipotecă în valoare totală de 35.000 lei pe 24 luni, dobânda anuală variabilă este de 10% (ROBOR la 3 luni + 6,92%), iar banca nu percepe comision de analiză dosar şi comision lunar de administrare a creditului. Valoarea ratei 743 de lei (pentru rate egale, în calculul ratei nefiind inclusă asigurarea de viață opțională), valoarea totală plătibilă este de 44.618 lei, DAE 10,5%.

Continuarea, pe Economica.