Ponta: Gheţea are contract la CEC până la anul, trebuie o soluţie pentru a nu primi despăgubiri

Data publicarii: 15-04-2014 | Finante-Banci

O soluţie de înlocuire a lui Radu Gheţea la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni poate fi găsită în această săptămână, având în vedere că acesta are un contract care expiră abia la anul şi trebuie găsită o soluţie prin care CEC să nu plătească aceste despăgubiri, afirmă premierul Ponta.

"Poate chiar săptămâna aceasta, pentru că e vorba de faptul că Gheţea are un contract care expiră abia la anul şi, atunci, trebuie găsită o soluţie prin care CEC să nu plătească aceste despăgubiri", a spus Ponta la România TV, întrebat când va fi înlocuit Gheţea la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC Bank).

în urmă cu două luni, premierul Victor Ponta, atunci ministru interimar de Finanţe, a declarat agenţiei MEDIAFAX că l-a propus pe secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Enache Jiru la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, în locul lui Radu Gheţea.

El a precizat atunci că nu numeşte personal conducerea CEC, ci aprobă o procedură iniţiată de fostul ministru Chiţoiu.

"Nu am discutat cu domnhul Gheţea. Eu nu pot şi nici nu doresc să încalc legea, eu nu demit sau numesc persoane în funcţie. Eu aprob o procedură pe care domnul Chiţoiu a iniţiat-o, aceea a conducerii duale în cadrul CEC, aşa cum există şi în alte bănci şi în alte societăţi, după care reprezentanţii în AGA şi în CA vor desemna conducerea. Deci, nu eu personal numesc conducerea, evident ministrul de Finanţe face numirile în AGA şi mai departe în CA", a", a spus Ponta.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: