Ponta promite să consulte mediul de afaceri pe măsurile Guvernului şi să nu adopte legi intempestiv

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a promis, cu prilejul semnării unui acord cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României, să consulte mediul de afaceri în legătură cu proiectele legislative cu implicaţii asupra acestuia, astfel încât actele să nu fie adoptate intempestiv şi fără o estimare a impactului.

Premierul şi miniştrii Finanţelor, Energiei, IMM şi Fondurilor Europene au semnat, marţi, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, care reuneşte 20 de asociaţii ale oamenilor de afaceri şi alţi 17 membri asociaţi, un Acord de colaborare privind constituirea unei platfome de consultare.

Ponta a apreciat că, pentru a profita de momentul de creştere economică actuală, România are nevoie de predictibilitate şi stabilitate, iar consultarea cu mediul de afaceri poate ajuta Guvernul să atingă aceste obiective.

în acest context, el a arătat că Ministerul Finanţelor şi Guvernul trebuie din ce în ce mai rar să adopte acte normative "în mod intempestiv", fără consultare sau studiu de impact, amintind că Guvernul a lucrat deja cu reprezentanţii mediului de afaceri pe proiecte legislative privind insolvenţa sau competitivitatea.

Continuarea, pe Mediafax.