Euroobligațiunile emise marți pe piața externă au cea mai scăzută dobândă obținută vreodată de România

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

România a emis obligațiuni în euro pe piața externă de capital la cea mai scăzută dobândă obținută vreodată, completând cu 8 luni în avans necesarul de finanțare externă pentru anul 2014

'Prin această emisiune de euroobligațiuni denominate în euro, cea de-a treia pentru România cu maturitatea de 10 ani, s-a atras suma de 1,25 miliarde de euro la o dobândă de 3,701% pe an, nivel care se situează cu 45 puncte de bază sub randamentul de 4,15% pe an obținut la redeschiderea emisiunii cu maturitatea de 7 ani din luna octombrie a anului trecut', se spune în comunicat.

Conform strategiei de administrare a datoriei publice, România extinde maturitatea medie a portofoliului, în vederea reducerii riscului de refinanțare și diversificării bazei de investitori.

Prin această emisiune de obligațiuni, România își acoperă cu 8 luni în avans necesarul de finanțare externă planificat pentru anul 2014.

'România va continua să emită titluri de stat pe piața internă conform calendarului anual de emisiuni anunțat la începutul anului. Totodată, în contextul unor condiții de finanțare extrem de avantajoase, România ar putea prefinanța necesitățile aferente anului 2015. Nivelul scăzut al costului mediu și nivelul ridicat de suprasubscriere (de peste 4 ori), în condițiile unei participări diversificate, atât instituționale cât și geografice a bazei de investitori, reflectă credibilitatea de care se bucură pe plan extern România, urmare politicilor economice actuale și aprecierii privind evoluția consolidării fiscale și a reformelor structurale', se mai precizează în comunicatul MFP.

Emisiunea a fost administrată de către Citibank, ING, Societe Generale (SG) și Unicredit.

Continuarea, pe AGERPRES.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: