Otto Broker tinteste afaceri de 7 mil. lei din asigurari de credite si garantii

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Otto Broker, cel mai mare angajator din brokerajul in asigurari din Romania, mizeaza in acest an pe intermedieri de peste 7 milioane lei pe segmentul asigurarilor de credite comerciale si garantii, in crestere cu 25-30% comparativ cu 2013.

Avem incredere in potentialul de dezvoltare a asigurarilor de garantii si a asigurarilor de credit comercial si estimam ca, la nivelul intregii piete, cresterile ce vor fi inregistrate pe aceste linii de asigurare, in 2014, vor fi de 25-30%", declara Victor Sraer (foto), managing partner al Otto Broker.

In 2013, Otto Broker a intermediat prime de asigurare aferente politelor de credit comercial si de garantii in valoare de 5 milioane lei, nivel in crestere cu aproape 130% comparativ cu anul precedent.

"Sutem cel mai mare broker independent cu afaceri pe aceste linii de asigurari, in prezent, iar acesta este rezultatul directiei strategice pe care compania a initiat-o in urma cu patru ani. Estimez ca, pana la sfarsitul anului 2014, primele intermediate de Otto Broker pentru asigurarile de credit comercial si asigurarile de garantii vor ajunge la 6,5-7 milioane lei", precizeaza Victor Sraer.

Din portofoliul de clienti ai Otto Broker care au incheiat asigurari de credit comercial si de garantii pentru a-si creste cifra de afaceri si profiturile fac parte companii din sectorul de constructii, productie si distributie, precum si alte categorii de prestatori de servicii.

In functie de produsul de asigurare utilizat si de natura activitatii, companiile care se protejeaza prin intermediul asigurarilor de credit comercial si/sau de garantii au acces la o serie de beneficii diverse – pot debloca sau evita blocarea unor sume retinute cu titlu de garantie pentru buna executie a lucrarilor (cum ar fi cash-ul colateral solicitat pentru diverse instrumente bancare de garantare) si pot avea un acces mai bun la linii de finantare pentru capital de lucru.

SURSA: Wall-Street.