Van Groningen: În baza dialogului cu Guvernul, ne dorim ca România să urce în trei ani 10 locuri în clasamentul OCDE

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Unul dintre obiectivele Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) este ca în baza dialogului cu Guvernul, România să urce în următorii trei ani 10 locuri în clasamentul competitivității întocmit de OECD, a declarat Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, marți, la Palatul Victoria.

"Coaliția pentru Dezvoltarea României este o formă de colaborare care s-a născut acum mai mult de un an de zile, este o formă de colaborare informală, nu este vorba de o structură juridică. Membri la ora actuală sunt 20 de asociații de business și 17 membri asociați care au statut de observatori. Este vorba de o structură care este deschisă și s-a născut din ideea de a îmbunătăți dialogul cu Guvernul. Ne-am dat seama că sunt multe asociații de business care au ca mesaj asemănător ideea e de a avea o singură voce și, pe cât este posibil, să facilităm dialogul cu Guvernul. Ne dorim să creăm o economie mai competitivă, o Românie mai competitivă și acesta este un lucru în interesul tuturor", a afirmat Steven van Groningen, în calitate de reprezentat al CDR, la finalul ceremoniei de semnare a documentului "înțelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României".

Reprezentatul CDR a adăugat că investitorii, în multe cazuri, se confruntă cu "un mediu care nu este întotdeauna predictibil, ceea ce nu este foarte de ajutor pentru creșterea economică".

"România a făcut eforturi uriașe pentru a crea un mediu stabil din punct de vedere macroeconomic. E important acum să creăm și un mediu stabil și predictibil din punct de vedere al legislației. Sper că din dialogul pe care-l vom continua și pe care-l finalizăm, dintr-un anumit punct de vedere, astăzi, să contribuim la un mediu care este mai predictibil. Unul din obiectivele pe care ni le-am propus este să creștem în trei ani de zile zece locuri în clasamentul de competitivitate așa cum este făcut anual de OECD. Și dacă vom continua cu dialogul așa cum a avut loc în ultimele trei luni cred că este un lucru pe care-l putem atinge. Până atunci sper ca și Coaliția să crească, este o organizație inclusivă", a mai declarat Steven van Groningen.

Continuarea, pe AGERPRES.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: