Raiffeisen Leasing: Firmele văd acum că trebuie să-şi reducă costurile prin înlocuirea activelor vechi

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Felix Daniliuc, directorul general al companiei de leasing afiliată Raiffeisen Bank, spune că are aşteptări privind finanţările de flote auto, pentru că a trecut deja prea mult timp de când nu au mai existat tranzacţii consistente pe acest segment, iar firmele au ajuns să-şi dea seama că parcurile auto învechite le generează costuri foarte mari.

„Ne aşteptăm să se oprească scăderea pe finanţări auto. Nu am văzut mai multe finanţări pe acest segment în primul trimestru, dar aşteptările sunt optimiste. Nu au mai existat programe ample de schimbare de flote din 2008 şi am ajuns în situaţia în care a devenit evidentă necesitatea reducerii costurilor prin înlocuirea activelor îmbătrânite“, a declarat Daniliuc într-un interviu pentru ZF.

Raiffeisen Leasing a încheiat anul trecut pe locul al doilea în clasamentul firmelor de leasing afiliate băncilor, după UniCredit Leasing, având un volum de finanţări noi de 86,4 milioane de euro şi o cotă de piaţă de peste 10%. Două treimi au fost finanţări auto.

Continuarea, in ZF.