Băsescu: Au greşit că l-au schimbat pe Gheţea de la CEC, se bucura de o anumită statură între bancheri

Data publicarii: 16-04-2014 | Finante-Banci

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că s-a greşit cu schimbarea lui Radu Gheţea de la conducerea CEC, arătând că acesta se bucura de o anumită statură în rândul bancherilor şi că politizarea merge până la ultima consecinţă.

"Au greşit că l-au schimbat pe Radu Gheţea, era şi preşedintele Asociaţiei Băncilor, dar politizarea trebuie să meargă până la ultima consecinţă. Au pus politic la Eximbank, au mers şi la CEC", a afirmat Băsescu, la Digi 24.

El a spus că Radu Gheţea se bucura de o anumită statură în rândul bancherilor.

"Este păcat, pentru că Gheţea se bucura de o anumită statură în rânul bancherilor şi chiar dacă CEC Bank-ul nu era cea mai mare bancă care operează în România, dădea totuşi preşedintele Asociaţiei Băncilor, ca singură bancă de stat", a mai spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că CEC trebuie să devină o bancă mult mai dinamică, el arătând că Enache Jiru, propus pentru conducerea executivă a instituţiei de credit, are pregătirea şi experienţa profesională pentru realizarea acestui obiectiv.

"Ministrul Finanţelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC şi am discutat şi cu doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor - n.r.) propunerea din partea noastră - Guvernul este principalul acţionar la CEC - de a-l avea în conducerea executivă pe domnul Jiru. Este o propunere pe care o consider foarte bună, am discutat-o şi cu guvernatorul BNR şi cu alte persoane din domeniu", a spus Ponta.

SURSA: Mediafax.