Parteneriatul cu Poşta Română, marele pariu al italienilor de la Intesa pentru o expansiune rapidă în retail

Data publicarii: 17-04-2014 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo, puternicul grup italian cu active de 626 mld. euro, a avansat cu negocierile iniţiate la sfârşitul anului trecut cu Poşta Română pentru construirea unui parteneriat pe piaţa bancară, iar în maximum două luni ar urma să fie anunţat rezultatul.

Cooperarea cu Poşta ar trebui să constituie platforma pentru intrarea în forţă a italienilor pe piaţa de retail de masă, prin exploatarea resurselor de know how existente la nivelul grupului, dar şi de investiţii.

Proiectul are susţinere chiar de la vârful Intesa. Recent s-a aflat la Bucureşti Ignacio Jaquotot, şeful diviziei internaţionale a grupului, care a avut o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru a-i prezenta intenţiile legate de piaţa românească.

Alianţa cu Poşta va presupune un efort investiţional substanţial din partea Intesa, în principal pe zona interconectării platformelor informatice, dar şi pe logistică şi training de personal. La începutul acestui an Intesa Sanpaolo Bank România a finalizat implementarea unui nou sistem de core banking capabil să susţină noi produse şi servicii şi un grad sporit de automatizare a proceselor la nivelul reţelei.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: