Vânzările asigurătorilor au stagnat la 1,4 miliarde de lei în ianuarie şi februarie

Data publicarii: 17-04-2014 | Finante-Banci

Companiile de asigurări au subscris în lunile ianuarie şi februarie prime cu o valoare cumulată de aproape 1,4 miliarde de lei (310 mil. euro), cu circa 2% peste nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Comparativ cu evoluţia din prima lună a anului, ritmul de creştere s-a înjumătăţit.

Industria asigurărilor continuă să fie susţinută pe linia de plutire de asigurările auto obligatorii (RCA), care au depăşit pragul de o jumătate de miliard de euro în primele două luni, în timp ce poliţele auto facultative au stagnat, iar asigurările de proprietăţi s-au contractat uşor. Asigurările de viaţă au continuat trendul imprimat de piaţă anul trecut şi s-au contractat cu peste şapte procente.

Primele subscrise pe segmentul asigurărilor generale s-au ridicat la 1,15 miliarde de lei (255 mil. euro) în ianuarie şi februarie. Creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de echivalentul a 143 milioane de lei. Poliţele auto reprezintă circa trei sferturi din asigurările generale. Veniturile din asigurări RCA au însumat 501 mil. lei, iar cele din poliţe Casco au fost de 276 mil. lei.

SURSA: ZF.