În Crimeea vor opera până la sfârşitul lunii aprilie peste 200 de sucursale ale băncilor din Rusia

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

în Crimeea vor opera până la sfârşitul lunii aprilie peste 200 de sucursale ale băncilor din Rusia, a declarat viceguvernatorul băncii centrale de la Moscova, Mikhail Sukhov.

"Până la sfârşitul lunii, reţeaua de sucursale ale băncilor ruseşti care operează cu rubla va ajunge la peste 200 de unităţi", a spus el, citat deRIA Novosti.

Viceguvernatorul speră ca procesul de tranziţie la rublă în Crimeea să se accelereze. Regiunea ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în luna martie.

"în urmă cu două săptămâni nu aveam această reţea bancară. Dacă totul va decurge în acelaşi ritm ca până acum, vom avea fundamentul economic ca rubla să devină principala metodă de plată pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse, inclusiv în Crimeea", a spus Sukhov.

Premierul rus Dimitri Medvedev a anuţat în martie că Rusia va desemna Crimeea ca zonă economică specială, oferind scutiri de taxe pentru a atrage investitori. De asemenea, premierul a cerut băncilor din Rusia să-şi deschidă sucursale bancare în regiune.

Mai multe bănci s-au retras din Crimeea după anexarea acesteia de către Rusia.

Banca ungară OTP Bank a oprit săptămâna trecută operaţiunile în regiune, întrucât mai multe reglementări fiananciare introduse de autorităţile de la Moscova sunt contrare legislaţiei ucrainene şi fac imposibilă continuarea activităţii.

Continuarea, pe Mediafax.