Holcim şi Lafarge ar putea vinde pentru fuziune active cu profituri de circa un miliard de dolari

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Holcim şi Lafarge, cei mai mari producători de ciment la nivel mondial, ar putea vinde, pentru finalizarea cusucces a fuziunii de 40 de miliarde de dolari convenite recent, active cu profituri de aproximativ 1 miliard de dolari, din care două treimi din Europa, iar restul posibil din SUA şi Canada.

Activele respective urmează să fie vândute pentru ca cei doi producători de ciment să poată obţine acordul autorităţilor de reglementare din regiunile unde îşi desfăşoară operaţiunile, relatează Bloomberg.

Ambele companii au capacităţi de producţie importante şi care se suprapun în Europa în ţări precum Franţa, Germania, Spania, Cehia, România şi Serbia, a afirmat Elizabeth Collins, analist la firma de cercetare Morningstar.

Fabricile de ciment din America de Nord ar putea atrage interesul unor producători din Europa precum HeidelbergCement şi Titan Cement, dar şi a grupului mexican Cemex, potrivit Susquehanna International Group.

Compania irlandeză CRH, care realizează jumătate din vânzări în Statele Unite, este un alt posibil cumpărător, anticipează Thompson Research Group.

în cazul fabricilor de materiale agregate, între posibilii cumpărători se află Vulcan Materials şi Martin Marietta Materials, dar şi fonduri private de investiţii.

"Unele dintre aceste active sunt de primă calitate, care nu sunt scoase prea des la vânzare, astfel că aproape toată lumea din industria de profil se va gândi dacă să cumpere. Această fuziune poate avea capacitatea să schimbe jocurile", a declarat Ian Osburn, analisat la Cantor Fitzgerald în Loondra.

Continuarea, pe Mediafax.