SIF Moldova cumpără acţiuni ale Băncii Transilvania din participaţia lichidată de Bank Of Cyprus

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Bank of Cyprus (BoC) a anunţat vineri că a finalizat vânzarea participaţiei de peste 9,9% din acţiunile deţinute la Banca Transilvania. Au cumpărat SIF Moldova şi alţiinvestitori instituţionali

Grupul cipriot a vândut 220.461.952 acţiuni deţinute la Banca Transilvania (TLV) pentru aproximativ 82 de milioane de euro.

SIF Moldova a plătit 128,9 de milioane lei pentru pachetul de 3,5% din acţiunile TLV. Au mai cumpărat şi alţi investitori instituţionali români, cel, mai probabil SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

Vânzarea participaţiei Bank of Cyprus era de aşteptat încă din perioada crizei sistemului bancar cipriot, de acum un an.

Prin vânzarea participaţiei deţinute la Banca Transilvania, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Bank of Cyprus a fost majorat cu 0,2 puncte procentuale, iar nivelul lichidităţilor a fost majorat cu 82 milioane de euro.

'înregistrăm progrese importante în implementarea planului nostru de restructurare şi anunţul de azi marchează un pas important al eforturilor de revenire la stabilitate şi soliditate financiară a Bank of Cyprus, pentru a sprijini redresarea economiei cipriote. Sunt încântat că ambele tranzacţii s-au finalizat mai rapid decât am anticipat, iar preţul obţinut pentru subsidiara din Ucraina este acceptabil, în ciuda mediului economic şi politic nesigur', a declarat directorul general al BoC, John Hourican.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: