Asigurătorii şi băncile au primit injecţii de capital de 38 mil. euro în T1

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Asigurătorii şi băncile străine au adus în primul trimestru 169 milioane de lei (38 mil. euro) la capitalul subsidiarelor locale pentru a mai acoperi pierderile din ultimii ani sau pentru a menţine indicatorii de solvabilitate şi lichiditate în limitele cerute de supraveghetori.

Totuşi nivelul injecţiilor de capital este de aproape trei ori mai mic comparativ cu primele trei luni de anul trecut, când băncile şi asigurătorii străini aduseseră la capitalul filialelor locale aproape 100 de milioane de euro, potrivit datelor de la Re¬gistrul Comerţului.

Cea mai mare majorare de capital de anul acesta a fost înregistrată de Asirom. Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), care controlează compania de asigurări, au venit luna trecută cu o suplimentare de capital de 58 de milioane de lei (13 mil. euro).

Majorarea capitalului fusese aprobată la sfârşitul anului trecut în condiţiile în care marja de solvabilitate a companiei scăzuse sub pragul legal. Capitalurile proprii ale asigurătorului se diminuaseră cu 56%, la 139 milioane de lei în decembrie anul trecut, după ce asigurătorul a acoperit o parte din pierderile în¬registrate în anii anteriori.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: