Bitcoin pierde viteză din cauza falimentelor şi a sinuciderilor. Nu şi ideea monedei virtuale

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Mt. Gox, altădată cea mai mare casă de schimb valutar în moneda virtuală bitcoin, ar fi renunţat la planurile de relansare şi ar fi cerut lichidarea, deşi ceruse protecţia legii în caz de faliment, potrivit Reuters. Vestea vine la o lună după sinuciderea şefei unei alte mari case de schimb. Nu sunt singurele necazuri ale bitcoin, dar nu şi ale ideii de monedă virtuală.

în lume ar fi în circulaţie peste 12,6 milioane de bitcoin (BTC), echivalând cu aproape 5,4 milioane de euro, sau cu 6,35 miliarde de dolari, adică echivalentul a mai puţin de 4% din produsul intern brut al României, dar avertismentele marilor bănci centrale ale lumii privind nesiguranţa aşa zisei monede virtuale un început să se adeverească.

Mt. Gox, altădată cea mai mare casă de schimb valutar în moneda virtuală bitcoin, a pierdut 850.000 bitcoin (peste 450 de milioane de dolari) din cauza atacurilor hackerilor la sistemul său informatic. A cerut protecţia legii în caz de faliment în Japonia, dar şi-ar fi cerut ulterior lichidarea, renunţând la la planurile de redresare, potrivit Reuters.

Cea mai celebră monedă virtuală nu este la primul necaz major, ceea ce nu poate să nu îngrijoreze, în ciuda asigurărilor altor case de schimb online. în 28 februarie,  Autumn Radtke şefa (CEO) unei alte mari case de schimb, First Meta, s-a sinucis sau, mai precis, a murit „din cauze nenaturale".

Câteva zile mai târziu, Flexicoin, o altă mare platformă de schimb a bitcoin, a  anunţat căhackerii au furat toţi banii din conturile accesibile online şi s-a închis imediat, potrivit The Motley Fool.

Continuarea, pe Economica.