Şeful Deutsche Post DHL: Europa dă primele semne de revenire economică, dar va fi un proces greoi

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Europa manifestă primele semne de revenire a economei, în timp ce creşterea va fi mai solidă în Asia, dar nicio regiune a Globului nu va înregistra o rată solidă de expansiune în acest an, consideră directorul general al grupului Deutsche Post DHL, Frank Appel.

"Credem că 2014 va fi un an mai bun decât 2013, dar nu vom avea nicăieri o revenire masivă a economiei. Creşterea economică uriaşă din trecut, din ultimii 10-15 ani, a luat sfârşit. în viitor, creşterea va accelera mai puţin, va fi mai modestă", a afirmat omul de afaceri într-un interviu acordat CNBC.

în Europa, Appel consideră că revenirea economiei este abia la început.

"Dacă guvernele vor continua să implementeze reformele bune pe care le-au început, cred că Europa va deveni mai competitivă ca niciodată. După 30 de ani de deficite bugetare, este nevoie de 10 ani pentru a reveni cu adevărat. Ţara mea, Germania, este un bun exemplu. Nu s-a întâmplat peste noapte, dar reformele au făcut Germania mai competitivă", a afirmat executivul.

Performanţele companiilor de curierat şi logistică, precum Deutsche Post DHL, sunt considerate indicatori timpurii ai evoluţiei activităţii economice globale, fiind printre primele firme care pot remarca trendul cererii atât din partea clienţilor corporate, cât şi a consumatorilor retail.

Appel anticipează că Asia va continua să înregistreze cele mai rapide rate de creştere economică din lume, în special datorită extinderii comerţului între statele asiatice.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: