O alianţă a SIF-urilor a preluat pachetul de acţiuni ale Băncii Transilvania vândut de Bank of Cyprus

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

SIF Muntenia (SIF4), SIF Moldova (SIF2) şi, cel mai probabil, SIF Banat Crişana (SIF1) sau una dintre companiile controlate de aceasta, s-au aliat încă odată, într-o operaţiune de piaţă, de data aceasta pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale Băncii Transilvania (TLV), vândut de Bank Of Cyprus. Operaţiunea poartă amprenta şefului SIF1 şi SIF4, Dragoş Bîlteanu.

SIF Moldova (SIF2)a  plătit 128,9 de milioane lei pentru pachetul de 3,5% din acţiunile Băncii Transilvania (TLV), vândute de Bank Of Cyprus. Marţi dimineaţa şi-a anunţat şi SIF Muntenia (SIF4) achiziţia unui  pachet de 4% din acţiunile TLV.

SIF2 deja deţinea la, 31 decembrie 5%, din acţiunile  TLV, potrivit raportului pe anul trecut, SIF Banat Crişana (SIF1) avea 4,5% ,iar SIF Muntenia (0,21%).

A mai rămas de declarat un pachet de circa 1,5 de acţiuni TLV şi cel mai probabil acesta a fost luat de SIF Banat Crişana (SIF1), întreaga operaţiune părând să poarte marca modiului de operare al şefului SIF 1 şi SIF4, Dragoş Bîlteanu.

Dragoş Bîlteanu este preşedintee SIF 1, care controlează firma de administrare a SIF4. Bîlteanu a venit la SIF 1 ca un colaborator apropiat al Băncii Transilvania, iar aceasta este reprezentată în consiliul de adm'ministrare al SIF2, prin preşedeintele Horia Ciorcilă şiunul dintre directori.

Grupul cipriot a vândut, vineri,  220.461.952 acţiuni deţinute la Banca Transilvania (TLV) pentru aproximativ 82 de milioane de euro.

Vânzarea participaţiei Bank of Cyprus era de aşteptat încă din perioada crizei sistemului bancar cipriot, de acum un an.

Prin vânzarea participaţiei deţinute la Banca Transilvania, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Bank of Cyprus a fost majorat cu 0,2 puncte procentuale, iar nivelul lichidităţilor a fost majorat cu 82 milioane de euro.

Continuarea, pe Economica.