Cea mai veche bancă din lume are nevoie de 6,9 mld. dolari pentru a achita ajutorul de stat

Data publicarii: 23-04-2014 | Finante-Banci

Conducerea Monte dei Paschi di Siena a majorat necesarul de capital al băncii italiene de la trei la cinci miliarde de euro (6,9 miliarde de dolari), banii urmând să fie folosiţi la achitarea ajutorului de stat şi la constituirea unui capital tampon în timpul verificării activelor de către BCE, transmit Bloomberg şi Reuters.

A treia mare bancă italiană va vinde acţiuni de cinci miliarde de euro (6,9 miliarde de dolari) pentru a avea un capital tampon care să absoarbă 'eventualele efecte negative' rezultatele în urma verificării calităţii activelor iniţiate de Banca Centrală Europeană. De asemenea, Monte Paschi are nevoie de fonduri pentru a achita mai devreme ajutorul de stat de stat de 4,1 miliarde de euro, primit anul trecut.

Conform reglementărilor Basel III, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Monte Paschi va ajunge la 11,3%, după majorarea capitalului, a anunţat banca italiană. în luna mai va avea loc adunarea generală a acţionarilor Monte Paschi, cea mai veche bancă din lume, pentru aprobarea majorării capitalului.

Vânzarea acţiunilor va fi intermediată de UBS AG (Elveţia) şi Mediobanca SpA (Italia).

SURSA: Economica.