Băsescu: Pentru anul acesta văd capacitatea de creştere a economiei între patru şi cinci procente

Data publicarii: 28-04-2014 | Finante-Banci

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară, că politica Guvernului de a introduce 35 de taxe noi este greşită, "ca şi cum ai trage frâna economiei", el precizând că este, cu toate acestea, optimist în privinţa creşterii economice în 2014.

Preşedintele a vorbit despre "nerealismul bugetului de stat", criticând Executivul pentru că a introdus venituri inutile în construcţia bugetară din2014, an afectat de două rânduri de alegeri, europarlamenare şi prezidenţiale.

"Soluţia găsită de Guvern a fost creşterea taxelor. (...) Ideea că o economie care a trecut prin criză, cu eforturi formidabile şi cu costuri politice formidabile, primeşte, imediat ce se reechilibrează, un set de 35 de taxe noi este greşită, este ca şi cum ai trage frâna economiei. în opinia mea, toate semnele arată că economia luptă împotriva acestei politici a Guvernului şi a FMI", a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a menţionat că FMI nu se poate opune deciziilor Guvernului, precizând însă că România nu are nevoie de banii de la Fond, iar acordul cu instituţia este doar unul de precauţie, care nu implică bani. Preşedintele a menţionat că "Fondul putea fi un mai bun consultant pentru Guvern".

Continuarea, pe Mediafax.