IFC şi APS Holding vor prelua credite neperformante de la băncile din regiune, inclusiv în România

Data publicarii: 30-04-2014 | Finante-Banci

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Banca Mondială (BM), va furniza finanţare de până la 20 milioane euro companiei cehe APS Holding pentru preluarea de active neperformante din regiune, fiind vizate şi până la 30.000 de credite problematice în România.

Acordul vizează achiziţia, în parteneriat de către IFC şi APS, a unor portofolii de active neperformante, inclusiv credite retail şi ipotecare, împrumuturi către companii mai mici sau mai mari, se arată într-un comunicat publicat marţi de IFC.

"Numai în România, parteneriatul ar putea rezolva până la 30.000 de credite problematice, ar înlătura aceste active din bilanţurile băncilor şi ar elibera capital pentru creditare", se spune în comunicat.

APS Holding este o companie de management al datoriilor şi gestionarea investiţiilor neperformante cu sediul în Cehia şi cu operaţiuni în Cehia, România, Slovacia, Polonia şi Serbia.

Acordul cu IFC vizează credite din România, Bulgaria, Muntenegru, Serbia şi, posibil, alte state din estul şi sudul Europei.

"Prin aceste investiţii, IFC se va asigura că băncile vor putea continua să furnizeze acces la finanţare pentru companii şi persoane, esenţială pentru revenirea economică", a declarat în comunicat K. Aftab Ahmed, director IFC pentru instituţii financiare şi private equity.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: