TBI Bank Sofia-Sucursala Bucureşti, active de 74 mil. euro şi 10.000 de clienţi la un an de la deschidere

Data publicarii: 16-06-2014 | Finante-Banci

TBI Bank Sofia-Sucursala Bucureşti a ajuns la active de 74 milioane euro şi 10.000 de clienţi la un an de la deschidere, potrivit unui comunicat al băncii remis, vineri, AGERPRES.

'Primul an de activitate a fost pentru TBI Bank Sofia-Sucursala Bucureşti un an de construcţie şi definire a direcţiei. Au fost deschise primele cinci agenţii - trei în Bucureşti şi două în ţară, Iaşi şi Constanţa, s-a implementat sistemul IT bancar, s-a integrat în bancă o parte din businessul existent în IFN-uri, banca devenind vehiculul principal. Au fost implementate în acest an produse specific bancare şi s-a lucrat intens la redefinirea imaginii Grupului TBI în jurul sucursalei', potrivit comunicatului.

Activele sucursalei au ajuns, în martie 2014, la 74 milioane euro din care credite către companii şi populaţie 35,7 milioane euro, iar numărul total de clienţi ai sucursalei din România se ridica la 10.000. Soldul depozitelor atrase era, în martie 2014, de 34,5 milioane euro.

Potrivit comunicatului, depozitele de la populaţie beneficiază de schema de garantare a Fondului de Garantare din Bulgaria până la echivalentul sumei de 100.000 euro, aşa cum este practica şi legislaţia la nivelul Uniunii Europene. Sucursala are 83 de angajaţi.

Banca 'mamă', TBI Bank EAD Sofia, se află în top 10 bănci în Bulgaria şi este prezentă în zona retail, IMM-uri şi corporate.

Capitalul social al TBI Bank EAD Sofia este de 36 milioane de euro, cu o solvabilitate (nivelul de adecvare a capitalului) de 20,93% în martie 2014.

Continuarea, pe ECONOMICA.