Raiffeisen se aşteaptă la îmbunătăţirea rezultatului operaţiunilor din România în acest an

Data publicarii: Astazi, 16-06-2014 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank International (RBI) se aşteaptă ca îmbunătăţirea rezultatelor în mai multe ţări, printre care Polonia, România şi Cehia, să reducă dependenţa grupului bancar austriac de divizia din Rusia, cea mai profitabilă piaţă a sa, a declarat directorul general al RBI, Karl Sevelda.

Rusia rămâne o piaţă cheie, dar grupul vrea să-şi reducă dependenţa de rezultatele acestei divizii prin creşterea profiturilor în alte ţări, precum Polonia, a afirmat Sevelda într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

"Mă aştept la o îmbunătăţire substanţială a situaţiei câştigurilor în Polonia. în România şi în Cehia - unde a trebuit să contabilizăm o investiţie greşită în IT anul trecut - va fi mai bine în acest an, iar Croaţia, Serbia şi Bosnia au depăşit planul până în prezent. Şi în Austria va fi mai bine, chiar dacă piaţa este afectată de unul sau două falimente mari. Vom avea cu siguranţă pierdere în Ucraina în acest an, după ce am câştigat 100 de milioane de euro anul trecut", a spus el.

Economia Ucrainei a fost lovită puternic de criza din regiunile estice, unde autorităţile luptă cu insurgenţi proruşi. Analiştii consultaţi de Reuters anticipează o contracţie economică de circa 5% în acest an, în linie cu estimările guvernului de la Kiev.

Raiffeisen a modificat ţinta unui program de reducere de costuri de la 450 de milioane de euro până în 2016, cât a anunţat în septembrie, la aproape 600 de milioane de euro, pentru a compensa impactul negativ al expunerii pe Ucraina.

Şeful grupului austriac nu a dat detalii asupra modului în care vor fi obţinute reducerile suplimentare de costuri.

Continuarea, pe MEDIAFAX.