Asigurătorii au plătit daune RCA de 535 mil. lei în primul trimestru

Data publicarii: 16-06-2014 | Finante-Banci

Companiile de asigurări au plătit despăgubiri în valoare de 535 milioane de lei (echivalentul a 120 mil. euro) în primele trei luni ale acestui an în contul poliţelor RCA, cu 4,4% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). La nivelul întregii pieţe, daunele pe RCA dau asigurătorilor cele mai mari bătăi de cap, sumele plătite în contul poliţelor auto obligatorii reprezentând peste 47% din totalul plăţilor pentru despăgubiri, de 1,3 miliarde de lei din primul trimestru. Practic, peste 70% din primele încasate pe RCA s-au întors la clienţi.

Pe segmentul asigurărilor auto facultative Casco ponderea despăgubirilor în total prime subscrise este şi mai mare, de circa 90%.

La subscrieri de 418 milioane de lei în contul poliţelor Casco, asigurătorii au plătit daune de 380 milioane de lei după primele trei luni ale acestui an.  în ciuda ratei daunei ridicate, despăgubirile pentru poliţele Casco au intrat pe un trend descendent în primul trimestru din acest an, marcând o scădere cu 20% . Pe de altă parte, printre segmentele de asigurare cu o rată redusă a daunalităţii se numără poliţele de asigurare a locuinţelor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale, unde rata de daună ajunge la circa 22%.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: